Seminaries en Evenementen

KBVE organiseert vele evenementen gericht op een publiek met een grote interesse voor de meest belangrijke debatten in de sector van elektrotechniek, van de laatste industriële applicaties tot het experimentele onderzoek naar ontwikkeling van nationale en internationale markten en reglementen.

Onze evenementen komen tegemoet aan diverse soorten profielen, van studenten tot professionelen tot academici en iedereen die onze discussies wenst te volgen.

Houd er a.u.b. rekening mee dat niet al onze evenementen toegankelijk zijn voor het publiek – sommige zijn alleen open voor leden. Voor evenementen geopend voor het publiek, zullen de verenigingsleden een korting krijgen op het deelnametarief.

Zodra u een kaartje voor een evenement hebt gekocht, heeft u ook toegang tot de documentatie gerelateerd aan dat evenement, zoals presentaties, scripties, documentatie etc.

kbve

Studiedagen

Doelstellingen

De KBVE organiseert verschillende studiedagen per jaar met betrekking tot de meest verschillende onderwerpen gerelateerd aan energie en elektriciteit, hun applicaties en andere disciplines die in dit gebied kunnen voorkomen.

Het doel van deze studiedagen is het nieuwste van het nieuwste en de evolutie in ons werkveld te presenteren, niet alleen in België, maar in een Europees dan wel wereldwijd perspectief.

Hiervoor wordt elke studiedag uitgewerkt door een speciale werkgroep van specialisten die zeer gerenommeerde sprekers over dit onderwerp selecteert. Bovendien heeft ons Wetenschappelijk en Technisch Comité in het bijzonder aandacht voor de inhoud, de objectiviteit en didactische natuur van de presentaties.

De studiedagen zijn zo opgezet dat er een vruchtbare dialoog plaats kan vinden tussen de ontwerpers en gebruikers van het didactische materiaal.

Op elke studiedag wordt er een papieren syllabus met daarin alle presentaties van de verschillende sprekers gepubliceerd. Deelnemers ontvangen deze syllabus tijdens de studiedag. Andere geïnteresseerden kunnen deze later verkrijgen als papieren kopie en hij kan gedownload worden op onze website.

Regels van goed bestuur

Het doel van de regels van goed bestuur is het verzekeren van de vlotte organisatie van de activiteiten en het respect van alle deelnemers voor de geldende wetgevingen, zowel Belgisch als Europees. Klik hier om deze regels te bekijken.

Onze komende evenementen

Study Day: Electrification of the industry to decarbonize the future - 24/11/2022 - 09h00 - 17h30

Van : November 24, 2022
Tot : November 24, 2022
Venu : Laborelec site - Rodestraat 125 - 1630 Linkebeek
Details van het evenement

Study Day: HVDC systems. Roles, Evolutions, Perspectives, Integration and Challenges - 19/10/2022 - 08h30 - 19h00

Van : October 19, 2022
Tot : October 19, 2022
Venu : Blue Point - Boulevard Emile de Laveleye 191 - 4020 Liège (Turquoise room) and Site Visit at the Belgian ALEGrO convertor station (Lixhe)
Details van het evenement

Evening lecture @ ULB : EPOC 2030 - 2050: The Energy system at the horizon 2030-2050 for Belgium: 05/10/2022 - 19h00 - 21h00

Van : October 5, 2022
Tot : October 5, 2022
Venu : ULB, Campus du Solbosch - Square Groupe G - Bâtiment U, porte D, auditoire 218A Eliane VOGEL-POLSKY
Details van het evenement